Verzendkosten

Nederland: € 5,95.

Vanaf € 19,00 gratis

België: € 9,00.
Vanaf € 25,00 gratis

Op werkdagen voor 15:00u besteld, volgende dag bezorgd met PostNL

Ontzuren in drie stappen

Als het lichaam verzuurd is kun je mineralen innemen, maar dit is niet altijd wat het lichaam nodig heeft. Verzuring van het lichaam bestaat uit twee delen: mineralentekorten en opstapeling van toxines. Als het lichaam verzuurd raakt, is het lichaam niet meer in staat om het zuur-basen evenwicht zelf te reguleren. De onderstaande drie stappen in het ontzuringsproces zorgen ervoor dat aan alle voorwaarden voor een goede ontgifting wordt voldaan.

Stap 1: Voorwaarden voor ontgifting scheppen

Een disbalans in de darmen zorgt voor veel toxines in het lichaam. Ontgiften heeft niet zo heel veel nut als de darmen niet mee in balans komen. Dit geld ook voor de lever, dit is ons belangrijkste ontgiftingsorgaan die toxines afbreekt zodat de nieren ze kunnen uitscheiden. De eerste stap van de ontgifting is dan ook te zorgen dat deze basisvoorwaarden goed zijn.

Stap 2: Ontgifting rustig starten

Na de eerste stap kan begonnen worden aan het rustig losmaken van afvalstoffen. Het losmaken van zuren zorgt er ook voor dat het lichaam een grotere behoefte heeft aan mineralen. Zou je stap 1 overslaan en meteen met stap 2 beginnen, dan kan het zijn dat het lichaam onvoldoende om kan gaan met alle afvalstoffen die los komen en kunnen typische ontgiftingsklachten ontstaan zoals hoofdpijn, huidirritaties, vermoeidheid, spierpijn etc.

Stap 3: Ontgifting intensiveren

Nu is het lichaam klaar voor het losmaken van veel afvalstoffen. De grondvoorwaarden voor de ontgifting zijn gelegd, alle afvalstoffen die nu worden losgemaakt kan het lichaam ook direct uitscheiden.

Ontzuringsprogramma

De basis voor het ontzuren is het eten van 4 ons groente en 3 stuks fruit en het drinken van 2 liter water per dag. Dit komt dus in alle stappen terug en zou zelfs de basis moeten zijn van een gezonde leefstijl.

Producten stap 1:

1 liter Vicopura Avondthee per dag
1 eetlepel Frutta Base guard per dag
3x per week een ligbad of elke dag een voetenbad of scrub met Basenbad

Producten stap 2:

1 liter Vicopura Morgenthee
4 Planta Base Efcaps capsules en/of 1 theelepel Basenzout
3x per week een ligbad of elke dag een voetenbad of scrub met Basenbad

Producten stap 3:

1 liter Vicopura Elementathee
4 Planta Base Efcaps capsules en/of 1 theelepel Basenzout
3x per week een ligbad of elke dag een voetenbad of scrub met Basenbad

Het bovenstaande programma is heel algemeen en kan worden afgestemd op uw persoonlijke situatie. Neem hiervoor contact op met een van de Vicopura specialisten. Zeker in het geval van veel (langdurige) lichamelijke adviseren wij u begeleiding te zoek bij het ontzuren. Er is dan een grote kans dat het ontzuringsproces op een gegeven moment stagneert. Als dit niet herkent en behandeld wordt zal het lichaam minder goed of zelfs helemaal niet ontzuren.