Verzendkosten

Nederland: € 5,95.

Vanaf € 19,00 gratis

België: € 9,00.
Vanaf € 25,00 gratis

Op werkdagen voor 15:00u besteld, volgende dag bezorgd met PostNL

Urinemeting

Een overschot aan zuren wordt o.a. via de urine uitgescheiden. Door de pH van uw urine te meten kunt u ontdekken of u verzuurd bent.

Voel of u verzuurd bent met VICOPURA BasenbadDe pH van de urine meten
De pH van de urine kan gemeten worden met pH-strips of een digitale pH-meter. Een digitale pH-meter werkt snel en nauwkeurig, maar is duur in de aanschaf en dient regelmatig gecalibreerd te worden. Bovendien gaan de electrodes defect als deze opdrogen. Dit maakt een digitale pH-meter alleen geschikt voor frequent gebruik. pH-strips zijn er in verschillende soorten, van plastic of papier en in verschillende nauwkeurigheden. pH-papier kleurt afhankelijk van de pH van de urine. Bij het pH-papier wordt een kleurentabel meegeleverd. Door de kleur van het pH-papier te vergelijken met die van de tabel kunt u de pH-van de urine aflezen.

Ochtendurine
Voor een goede urinemeting dient in ieder geval de pH van de ochtendurine gemeten te worden. Is de pH van de ochtendurine 6 of lager dan is er een kans dat u verzuurd bent, maar dit hoeft niet. Is de pH van de ochtend urine 5 of lager dan bent u vrijwel zeker verzuurd. In beide gevallen kunt u een dagprofiel maken om meer duidelijkheid te krijgen.


Dagprofiel van de urine

Dit houdt in dat u bij iedere toiletgang de pH van uw urine meet. Het doel is te zien hoe de pH van de urine op een dag fluctueert en wat de hoogste en laagste waardes zijn. Het beste dagprofiel krijgt u als u uitsluitend 3 hoofdmaaltijden eet en geen tussendoortjes. Maar dit is niet persé noodzakelijk.

Wilt u een dagprofiel opstellen, noteer dan van iedere meting het tijdstip (op een kwartier of halfuur nauwkeurig) en de pH van uw urine. Indien u hieronder de waardes invult krijgt u een uitleg van uw dagprofiel.

Maak een dagprofiel

Vul hieronder het tijdstip van de urinemeting en de bijbehorende pH in en bekijk uw persoonlijke dagprofiel. U krijgt hierbij een korte persoonlijke toelichting.

Speekselmeting
Een urinemeting is bedoeld om een overschot aan zuren in het lichaam te meten. Voor een vollediger beeld van de zuur-basen huishouding van het lichaam kan de urinemeting aangevuld worden met bijvoorbeeld een speekselmeting. Met een speekselmeting kan een basentekort in het lichaam worden opgespoord. Neem contact op met een van de VICOPURA verkooppunten voor meer informatie over de speekselmeting.

 

Verfijnd zoeken