Verzendkosten

Nederland: € 5,95.

Vanaf € 19,00 gratis

België: € 9,00.
Vanaf € 25,00 gratis

Op werkdagen voor 15:00u besteld, volgende dag bezorgd met PostNL

pH-strips

Bij de aanschaf van pH-strips zijn er een aantal dingen waar u op kunt letten.

Het bereik van de strips
pH wordt uitgedrukt op een schaal van 1 tot 14, waarbij 7 neutraal is 1 extreem zuur en 14 extreem basisch. De pH van de urine kan variëren van 4,5 tot 8. Voor een urinemeting heeft u dus geen pH-strips nodig met een bereik van 1 tot 14. Een pH van onder de 5 komt weinig voor, evenals een pH van boven de 7,5.

Nauwkeurigheid van de strips
pH-strips hebben vaak een nauwkeurigheid van 0,3, 0,5 of 1,0 pH-punt. Een hogere nauwkeurigheid lijkt beter, maar het gaat er vooral om wat je ermee wilt doen. Om te weten of de urine erg zuur is nauwkeurigheid niet erg belangrijk. Voor een speekselmeting echter wel, omdat dan de pH-waardes veel dichter bij elkaar liggen.

Gebruiksgemak
Vervolgens kan nog gekeken naar gebruiksgemak. pH-strips van Macherey & Nagel bijvoorbeeld zijn van plastic. Hierdoor loopt het vocht van de urine niet omhoog naar de vingers. Bij papieren pH-strips kan dit wel het geval zijn. Blemastrip heeft een vochtwerend laagje om dit tegen te gaan. Een ander aspect van het gebruiksgemak is de afleesbaarheid. Hoe groter het contrast in de kleuren, des te makkelijker zijn de pH-strips af te lezen. Bij Macherey & Nagel bijvoorbeeld liggen de kleuren tussen 6,5 en 7,5 heel dicht bij elkaar waardoor verschillen lastig te zien zijn.

Weergave: Lijst / Rooster
Aantal weergegeven:
Sorteren op:
12 pH-strips
Dit pakje bevat 12 papieren pH-strips die vooral geschikt zijn om te zien of de pH van de urine erg ..
€ 1,20
Excl. BTW: € 0,99